• Είσαστε εδώ:
  • Ιατρικά Κέντρα
  • Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου

Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου

Τοπάλη 7, Βόλος 382 21, Μαγνησία
2421031227 242108727
Προβολές:8665 Κοινοποίηση
Τοπάλη 7, Βόλος 382 21, Μαγνησία
2421031227 242108727 2421087266

Πληροφορίες

Μονάδα Αντιμετώπισης νόσου Αλτσχάιμερ

και Συγγενών Διαταραχών Βόλου

 

Παρεχόμενες υπηρεσίες

- Διαθέτει οικοτροφείο 24ωρης παραμονής και Κέντρο ημέρας 8ώρης παραμονής

- Χορήγηση φαρμάκων με βάση το θεραπευτικό σχήμα που καθορίζεται από τον θεράποντα ιατρό του ασθενή

- Μονάδα Στήριξης οικογένειας

- Δωρεάν test μνήμης

- Κατάρτιση προγραμμάτων εκπαίδευσης για το προσωπικό της δομής και για τους φροντιστές

- Συνεχής αξιολόγηση των δραστηριοτήτων

- Ερευνητικές δραστηριότητες

- Ανάπτυξη γραπτών προτύπων και δεικτών για τη διασφάλιση τη ποιότητας της φροντίδας ψυχικής υγείας

- Αναπτυξη προγραμμάτων ενημέρωσης της κοινότητας για την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος και των προκαταλήψεων που σχετίζονται με την άνοια

- Ψυχολογική υποστήριξη φροντιστών

- Δρατηριότητες με στόχο τη διατήρηση της λειτουργικότητας των ασθενών και τη δυνατότητα της αυτοεξυπηρέτησης.

 

 

Επισκεπτήριο: πρωΐ 10:30 - 11:30, απόγευμα: 17:30 - 18:30

 

 

Η Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Βόλου (ΕΕΝΑΣΔ) δραστηριοποιείται από το έτος 1998 στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, με την προσφορά υπηρεσιών στον τομέα της Ψυχικής Υγείας (Alzheimer, άνοια, κ.ά.).

Έχει συσταθεί ως μη κερδοσκοπικό σωματείο, είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και εμφανίζει πλούσια δραστηριότητα στον Τομέα της Ψυχικής Υγείας, εξυπηρετώντας τις ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων με στόχευση στα άτομα που έχουν διαγνωστεί με τη νόσο Alzheimer και άλλων συγγενών διαταραχών, όπως των νόσων PICK, Creutzfeldt-Jacob, του μετωπιαίου λοβού, των ανοιών με σωμάτιο LEWY, αγγειακής άνοιας, κ.ά.

 

Το Κέντρο Ημέρας

Το Κέντρο Ημέρας της ΕΕΝΑΣΔ Βόλου επικεντρώνεται στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και συγκεκριμένα την εξειδικευμένη φροντίδα ασθενών που έχουν διαγνωστεί με άνοια. Ειδικότερα, το Κέντρο Ημέρας φιλοξενεί μόνο ασθενείς με άνοια οποιασδήποτε ηλικίας οι οποίοι δεν βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο της νόσου, δεν είναι δηλαδή κλινήρεις και δεν εμφανίζουν έντονα συνυπάρχοντα ιατρικά προβλήματα που να χρίζουν ιδιαίτερης νοσηλείας.

Οι ασθενείς παραμένουν στο Κέντρο Ημέρας για όσο διάστημα επιθυμούν οι φροντιστές τους κατά το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας, το οποίο είναι 9:00 – 18:00. Η δυναμικότητα του κέντρου ημέρας είναι τριάντα (30) άτομα.

Επιπρόσθετα, το Κέντρο Ημέρας διαθέτει την κατάλληλη κτιριακή υποδομή καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την παροχή των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, ενώ συμπληρωματικά εμφανίζει λειτουργική διασύνδεση με άλλες υπηρεσίες του τομέα ψυχικής υγείας. Στόχοι του Κέντρου Ημέρας είναι:

1. Να παρέχει εξειδικευμένη φροντίδα στους ασθενείς με άνοια
2. Να ανακουφίσει τους φροντιστές από το βάρος της μακρόχρονης φροντίδας των ασθενών τους

Συμπληρωματικά με τους ανωτέρω στόχους οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται από τη δομή του Κέντρου Ημέρας αναλύονται ως παροχή εξειδικευμένης φροντίδας των ασθενών, ανακούφιση των φροντιστών από το βάρος της συνεχούς φροντίδας των ασθενών τους καθώς και η εξασφάλιση ελεύθερου χρόνου στους φροντιστές ώστε να έχουν προσωπική και κοινωνική ζωή. Ακόμα, πέρα από τη φαρμακευτική αγωγή και την ψυχολογική στήριξη ασθενών, τα στελέχη της Δομής καταρτίζουν προγράμματα εκπαίδευσης για το προσωπικό της δομής, αξιολογούν συνεχώς τις δραστηριότητες, τις ερευνητικές δραστηριότητες, αναπτύσσουν γραπτά προτύπων και δείκτες για τη διασφάλιση της ποιότητας της φροντίδας ψυχικής υγείας.

 

Τύπος:
Ιατρικό Κέντρο

Doc-toc.gr

Κατάλογος αναζήτησης Γιατρών, Φαρμακοποιών, Ιατρικών Kέντρων και Kέντρων Aισθητικής για την Θεσσαλία.

Αναζητήστε εύκολα αυτό που ψάχνετε!

Ακολουθήστε μας