Ίδρυμα Γηροκομείον Βόλου

Γηροκομείου 59, Βόλος 383 33, Μαγνησία
2421078910
Προβολές:2908 Κοινοποίηση
Γηροκομείου 59, Βόλος 383 33, Μαγνησία
2421078910

Πληροφορίες

Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

Ίδρυμα "Γηροκομείον Βόλου"

 

Το Γηροκομείο αποτελεί ένα ζεστό, οικείο και φιλόξενο περιβάλλον για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, κερδίζοντας την αποδοχή της κοινωνίας. Αυτό επετεύχθη με μικρά αλλά σταδιακά βήματα στο πέρασμα του χρόνου. Ανακαινίστηκαν τα παλιά κτίρια και οικοδομήθηκαν νέα.

Το Ίδρυμα απαρτίζεται από έξι πτέρυγες. Στις τρεις πτέρυγες φιλοξενούνται ηλικιωμένοι που ναι μεν χρήζουν φροντίδας, αλλά μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν στις καθημερινές τους ανάγκες. Στις δύο πτέρυγες φιλοξενούνται ημι-εξυπηρετούμενοι ηλικιωμένοι και στη Μονάδα Χρονίων Παθήσεων φιλοξενούνται ηλικιωμένοι με χρόνιες παθήσεις και κινητικά προβλήματα.

Οι υπηρεσίες είναι στελεχωμένες με εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμένες με σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα.

 

Παροχές:

Διοικητικές Υπηρεσίες

Νοσηλευτική

Φυσικοθεραπεία

Κοινωνικοί Λειτουργοί

Γενικών Καθηκόντων

Μαγειρεία

Ιατρικές Υπηρεσίες

Ψυχοσυναισθηματική στήριξη για την προσαρμογή στο νέο περιβάλλον

 

Διαμονή - Δραστηριότητες

Βασικός στόχος του Γηροκομείου είναι να κάνει ευχάριστη την διαμονή των ηλικιωμένων, νιώθοντας οικεία στο νέο τους σπίτι. Αυτό το πετυχαίνει με ομάδες που πραγματοποιούν σε εβδομαδιαία βάση οι επαγγελματίες του Γηροκομείου (ομάδες της Κοινωνικής Υπηρεσίας, των Φυσικοθεραπευτών, εργαστήριο Κεραμικής), με εκδρομές και επισκέψεις, με το καφενείο και την Εκκλησία.

Η χαρά της δημιουργίας, η ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων και προβληματισμών οδηγούν σε μια ψυχολογική ευφορία και σε μια προσπάθεια να παραμείνουν λειτουργικοί σε όλα τα επίπεδα (κοινωνικό, νοητικό, κινητικό), ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την αυτοεκτίμησή τους.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του εργαστηρίου είναι οι παρακάτω:

Κοινωνική Εργασία με Ομάδες

Μία από τις μεθόδους της κοινωνικής εργασίας είναι και η Κοινωνική Εργασία με Ομάδες, η οποία στρέφει την προσοχή της στις ανάγκες του ατόμου και παράλληλα διατηρεί ζωηρό το ενδιαφέρον της για τις ανάγκες και τις ικανότητες της ομάδας, όπου το άτομο ανήκει. Οι ομάδες πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλες τις πτέρυγες του Γηροκομείου και διακρίνονται σε:

  • Ομάδα Νοητικής Ενδυνάμωσης: ερωτήσεις και ασκήσεις που βοηθούν στην ανάκληση γνώσεων, βασικών πληροφοριών (ημερομηνία, έτος, σε ποια πόλη βρισκόμαστε κ.λπ.).
  • Ομάδα συζήτησης: θέματα που προβληματίζουν, εορτές (εθνικές, χριστιανικές, ονομαστικές), ανάκληση αναμνήσεων (σχολική ζωή, παιδικά χρόνια, γάμος, ήθη και έθιμα)
  • Ομάδα εφημερίδας: ενημέρωση σε θέματα επικαιρότητας.
  • Επιτραπέζια: παζλ, τράπουλα. Ενισχύουν τη μνήμη, την ικανότητα υπολογισμών.
  • Χορωδία: τραγούδια προσαρμοσμένα στην ηλικιακή ομάδα των φιλοξενούμενων.
  • Ομάδα δημιουργικής απασχόλησης και χειροτεχνίας: απαιτεί φαντασία, συγκέντρωση, συντονισμό κινήσεων (κολάζ, ζωγραφική, ευχετήριες κάρτες, λαμπάδες, αποκριάτικης μάσκας, χειροτεχνίες).
  • Ομάδα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
  • Προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ
  • Εκδρομές
  • Επισκέψεις σε μουσεία, διάφορες οργανώσεις

 

 

Ασφάλιση ΕΟΠΥΥ

 

24ωρη παροχή υπηρεσιών

Doc-toc.gr

Κατάλογος αναζήτησης Γιατρών, Φαρμακοποιών, Ιατρικών Kέντρων και Kέντρων Aισθητικής για την Θεσσαλία.

Αναζητήστε εύκολα αυτό που ψάχνετε!

Ακολουθήστε μας